BONIFATIUS KLOOSTERPAD

STAD DER WONDEREN ALS

VERTREKPUNT VOOR

PELGRIMAGE

Wonderbaarlijke verschijningen, geneeskrachtig water uit een spontaan opwellende bron, aan wonderverhalen geen gebrek. Het mag duidelijk zijn dat de stad Dokkum een reis waard is vanwege opzienbarende gebeurtenissen met een grote impact.

 

Lees meer ...

RONDJE 4: DOKKUM-NOORD

Vanaf 38 Markt Dokkum 39 99 75 (in Niawier langs kloosterterrein en weer terug naar Fennewei, richting Hantumeruitburen) 68 - 71 - 57 - 78 (naar centrum Hantum over de Tille, eind dorp LA Tsjerkstrjitte, Hearrenwei, RA Stoepawei) naar 55 - 97 - 90 - 98 - 99 - 39 - 38.

 

Download route hier.

8 Koetshuis De Hoop.

In Hiaure, vlakbij Dokkum, verblijft u comfortabel naast de biologische boerderij in het voormalige Koetshuis. U ervaart de groene vergezichten en natuurwaarden, rust van het platteland en stilte van de nacht in de houtgestookte Hottub. Wandel door de velden, maak met de fiets een ommetje door de weidse omgeving of geniet van zelf geoogste biologische groenten.

De Wilgen 7; 06-13442679; www.hetkoetshuisdehoop.nl

 

5 Booking Dokkum.

Booking Dokkum bestaat uit acht Bed & Breakfast locaties op verschillende plekken in de binnenstad. Stuk voor stuk uniek, maar allemaal met dezelfde intenties: de gast een geweldige ervaring bezorgen en met de hoogst mogelijke service. De ontbijtmand met lekkers bezorgen we aan de deur op een tijd wanneer u dat graag wenst. Op alle locaties zijn de handdoeken, schoonmaak, koffie/thee en welkomstdrankjes inbegrepen.

www.bookingdokkum.nl; 06-53241376.

 

7 Driezum, B&B Jinkepaed.

Wij heten u van harte welkom in onze gastenverblijven in Twijzelerheide, Driezum en

Drogeham. Of het voor een lang weekeinde, midweek of langer verblijf is. Wij laten u graag genieten van de ontspannen sfeer en prachtige natuur en rijke cultuurhistorie in Nationaal Landschap de Friese Wouden. Voor rustzoekers en actievelingen bieden wij de perfecte accommodaties die uiteenlopen van vogelhuisje, chalet, woning in de schaduw van middeleeuwse kerk, woonwagen of Driezumer Tolhús met kano.

www.jinkepaed.nl

 

4 Museum Dokkum.

Het museum in het stadscentrum is gevestigd in enkele historische panden, waaronder het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen. In een voormalig pakhuis van rond 1800 is een permanente tentoonstelling over Bonifatius (ongeveer 672-754) te zien, die een uniek beeld van het leven van Bonifatius geeft. Museum Dokkum is tevens toeristisch informatiepunt voor de regio.

Diepswal 27, 0519-293134,

www.museumdokkum.nl

 

6 Hotel van der Meer.

Hotel Café Restaurant van der Meer bestaat al meer dan honderd jaar. Het hotel, oorspronkelijk een herberg, ligt direct aan de Dokkumer Ee in het historische hart van Dokkum. Naast het 3-sterren hotel heeft het restaurant een degelijk Hollandse keuken en is er een gezellig bruin café.

Woudweg1; 0519-292380;

www.hotelvandermeer.nl

 

9 Refugio kerk Hiaure.

Overnachting mogelijk voor 15 tot 20 euro per nacht op veldbedden. Toilet en stromend water aanwezig, geen keukenfaciliteiten. Een ongeëvenaarde ervaring van het pelgrimeren, slapen in een kerk onder sobere condities.

Hantumerwei 4; reserveren overnachting voor pelgrims: 0519-220104 of 0519-292787;

info: www.santiagoaanhetwad.nl