BONIFATIUS KLOOSTERPAD

ER GAAT NIETS BOVEN BUITENBEENTJE SCHIERMONNIKOOG

Schiermonnikoog is een apart geval. Er rijden amper auto's op het eiland en de boeren krimpen vrijwillig hun veestapel in om de uitstoot van CO2 te verkleinen, dat alleen al is een unicum. Het merendeel van het grondgebied is ook nog eens natuurreservaat en de Cisterciƫnzer monniken zijn terug van weggeweest.

 

Lees meer...

1 Eureca Witte Huisjes.

Boerderij Eureca op Schiermonnikoog biedt accommodaties voor kleine en grote groepen in alle denkbare soorten, maten en wensen. Vlakbij het veer en dichtbij Waddenzee en duinen liggen de vakantiewoningen Witte  Huisje, de kampeerboerderij en de luxe safaritenten ideaal voor een paar dagen natuur, zon, zee, uitwaaien en Bonifatius Kloosterpad.

Familie Hagen, Heereweg 4; 06-38285824; www.eureca.nl

RONDJE 1: SCHIERMONNIKOOG

Vanaf de Badweg LA naar Vuurtorenpad. Vervolgens naar knooppunt 25, RA Westerduinpad richting 26, maar niet naar zee lopen, in plaats daarvan fietspad LA aanhouden tot monument Bantpolder, LA terug over dijk Bantpolder 14 en RA naar 37 over Middenstreek en achter dorp langs.

Vervolgens van 37 naar 36.  75  -  73  -  72  -  97 en dan Jacobspad, einde fietspad RA en bij Y Rechtsaf naar strandappartementen Noderstraun en LA Badweg en terug naar beginpunt.

 

Download route.