BONIFATIUS KLOOSTERPAD

TWEE BAKSTENEN

GRAFZERKEN EN MANSHOGE

MONNIKEN

Voor de kloosterlingen van het Smelna convent bij Smalle Ee zat er in de late middeleeuwen niets anders op dan eerst te voet naar Drachten te lopen en vervolgens de weg op te gaan naar Opeinde en Nijega alvorens ze op de beschermde route van het Kloosterpad naar Burgum kwamen.

 

Lees meer ...

ETAPPE 4: DE VEENHOOP - DRACHTEN

66 - 23 - 28, bij Petgatten de Feanhoop RA Drachtster Heawei en vervolgens LA over schelpenpad terug naar B├╗tendiken (RA). Van 28 - 24 - 25 (fietspad langs de Biskopswei)  21 - 32 - 45 - 42 richting 44 tot Karmelklooster Drachten.

 

Download route hier.

18 B&B De Wilgen.

Op een kavel van ruim anderhalve hectare duidelijk een plek om tot rust te komen, te ontspannen en te genieten van de rijke natuur van het oostelijk- Friese coulisselandschap en de waterpartijen rondom De Wilgen, Smalle Ee en het historische buurtschap Buitenstverlaat. De bossen van Beetsterzwaag beginnen

op 500 meter afstand van onze B&B. In het bijgebouw van de villa (2014) bevinden zich twee ruime slaapkamers met een eigen badkamer, een sauna en de gezamenlijke B&B zitkamer.

Zie voor contactgegevens op de website van www.bedandbreakfast.nl of bel met 06-51507444.

 

19 De Kan Hoeve.

In een voormalige Friese stal is een royale B&B gemaakt met vier ruime kamers, elk met een aparte badkamer en zithoek. Er is tevens voorzien in een woonkeuken waar de gasten gebruik van mogen maken. Ook is er bij de boerderij een minicamping. De Kan Hoeve is landelijk gelegen tussen natuurgebieden aan de

Drachtster Heawei 38, De Veenhoop; 06-51479486; www.kanhoeve.nl

 

21 Karmelklooster Drachten.

 Het enige authentieke kloostergebouw dat de provincie Frysl├ón (nog) kent. Een unieke pleisterplaats voor 'pelgrims' met kloostercellen, stilte kapel, kloostergang, bibliotheek en open binnentuin. In 1936 gesticht door zusters Karmelietessen van de orde der Karmelieten. De oorspronkelijke kloosterfunctie is in het interieur nog herkenbaar aanwezig. Na vertrek van de laatste zusters (1993) is het klooster door de nieuwe eigenaar, familie Hofstra in Drachten, in gebruik genomen  voor lezingen, concerten, culturele voorstellingen en tentoonstellingen. Op afspraak is het hele jaar door voor groepen een rondleiding (min. 10 personen) of overnachting (min. 8 personen) mogelijk. Overnachting is in voormalige kloostercellen van de Karmelietessen, inclusief ontbijt. Burgemeester Wuiteweg 164 te Drachten.

Reserveringen: tel. 0512- 512103. www.karmelklooster.nl