BONIFATIUS KLOOSTERPAD

BROUWHUIS KLOOSTER

JERUZALEM TRANSFORMEERDE

IN MONUMENTALE

DORPSKERK

Op deze tocht langs voormalige

kloosterlocaties in Noordoost- en

Zuidoost-Fryslân tref ik vooral vluchtige sporen aan: vage afdrukken van de middeleeuwen in het landschap. Om de geschiedenis te lezen ben ik vooral afhankelijk van geschreven bronnen.

 

Lees meer ...

BUITENPOST TRAJECT 2

Op 58 over De Lege Finne richting 61. Aan rand Gerkesklooster LA naar kerk (voormalig brouwhuis van klooster Jeruzalem), terug naar 58, richting 87 over brug LA Dorpsterweg, RA Eesterweg, langs Bombay, vervolgens RA Doezumertocht richting Peebos. RA Melle’s pad door Doezumermieden naar Blotevoetenhof. RA over Peebos en LA Fryske Dyk, Kale weg RA naar rotonde, LA naar Surhuisterveen. Knooppunt 46 in centrum.

 

Download route hier.

14 Reitsma Hoeve.

In het mooie Westerkwartier aan de rand van natuurgebied Peebosch en de Doezumermieden ligt de fonkelnieuwe Bed & Breakfast Reitsma Hoeve. De accommodatie biedt twee ruime kamers voorzien van twee eenpersoons bedden en een zitje en een ruime badkamer. Het heerlijk ontbijt wordt geserveerd in de kamer. De gasten worden ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Uitermate geschikt als uitvalsbasis voor wandelen en fietsen.

Eesterweg 58, Doezum; 06-10072767 ; www.reitsmahoeve.nl